Potrebujeme:
- 4 ks. Cukety
- Soľ a korenie podľa potreby
- 7 ks. Strúčikov cesnaku
- 2 ks. varené vaječné žĺtky
- 1 PL Horčica
- 1 šálka kyslej smotany
- petržlenová vňať podľa chuti
Postup:
- Cuketu nastrúhajte najemno a osoľte. Nechajte krátko odstáť, aby šťava vytiekla a potom cuketu vyžmýkajte.
- Cuketu krátko orestujte na panvici, stiahnite z ohňa a pridajte prelisovaný cesnak. Všetko dobre premiešajte a nechajte vychladnúť.
- Kyslú smotanu dobre premiešajte s uvarenými žĺtkami a potom pridajte horčicu a nasekanú petržlenovú vňať. Pridajte osolenú studenú cuketovú zmes a opäť dobre premiešajte.
Leave a Reply