Ingrediencie pre 4 osoby:
- Zelená alebo hnedá šošovka (menej sa rozpadá ako červená)
- 1 Cibuľa alebo pór
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 cm nasekaného zázvoru
- Korenie: Voliteľné: mletý zázvor, koriander, rasca, kurkuma (pre tých, ktorí nemajú radi cudzie vône, nič z toho nie je potrebné)
- 1 l Domáci kurací alebo jahňací vývar
- 1 soľ varených alebo čerstvých paradajok (v závislosti od sezóny)
- 1 mrkva (voliteľné)
- Pred podávaním nasekajte čerstvý koriander
- Citrónová šťava podľa chuti
Príprava:
- Cibuľu smažte pri nižšej teplote, asi 20 minút alebo dlhšie. Pridajte nasekaný cesnak a zázvor.
- Pridajte indické korenie, ak ho používate, inak môžete iba soľ a korenie – soľ sa nepridáva na konci, je dôležité, aby sa jedlo uvarilo so soľou.
- Pridáme umytú a odkvapkanú šošovicu a zalejeme vývarom polievky. Tu si sami určte, akú hustú chcete mať. Varte 20 minút.
- Pridajte paradajky v akejkoľvek forme, ktorú máte, samozrejme čerstvé alebo doma varené paradajky sú najlepšou možnosťou. Varte na miernom ohni ďalších 30 minút, kým šošovica nezmäkne. Samozrejme podľa chuti pridajte feferónku.
Podávame s mixom zelených šalátov, s citrónovou šťavou a koriandrom (možno petržlenovou vňaťou, ale koriander je akosi lepší, pretože už má tú citrusovú príchuť, ktorá je potrebná na vyváženie všetkých chutí). Keďže je šošovica dosť výživná hmota, pripravujem ju trošku hustejšiu, lebo po nej nič „nejde“.
Dobrú chuť!
Leave a Reply