Vynikajúci ryžový nákyp s broskyňami: Zaručene si pochutnáte!

Ingrediencie:
  • 250 g ryže
  • 700 ml mlieko
  • 120 g maslo + na formu
  • 50 g med
  • 5 ks vajcia
  • 0,50 lyžička soľ
  • hladká múka na posypanie formy
  • 400 g broskyne kompót
  • 80 g cukor kryštál

Postup:
  1. Poriadne prepláchnutú ryžou dajte do hrnca, zalejte mliekom a varte domäkka, kým sa nevstrebe všetko mlieko. Počas varenia miešajte, aby sa ryža nepripálila. Maslo vyšľahajte s medom do peny a postupne do nej zašľahajte žĺtky.
  2. Uvarenú ryžu odstavte a nechajte v hrnci vychladnúť. Žĺtkovú zmes ochuťte citrónovou kôrou a postupne do nej zapracujte vychladnutú ryžu. V druhej miske vyšľahajte tuhý sneh z 3 bielkov a štipky soli. Zľahka ho vmiešajte do ryžového základu.
  3. Pripravenú formu vymažte maslom a vysypete hladkou múkou. Polovinou ryže pokryte dno formy, navrch rozložte vrstvu broskýň. Ovocie zakryjete zvyšnou ryžou. Takto pripravený nákyp vložte do rúry predhriatej na 180 °C. Pečte približne 20 minút.
  4. Nad parou miešajte zvyšné bielky s cukrom, kým sa cukor úplne nerozpustí. Potom preložte nahriate bielky do misy robota a na najvyššie otáčky šľahajte. Dajte pozor, aby ste bielkovú hmotu neprešľahali. Po 20 minútach vyberte nákyp z rúry a navrch opatrne navrstvite pripravený sneh. Nákyp vložte späť do rúry. Teplotu zvýšte na 200 ° C a pečte ďalších cca 10 minút.
Prajeme dobrú chuť! 😊👩‍🍳
Ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi a rodinou.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*