![](https://babickinerady.sk/wp-content/uploads/2022/01/Screenshot-2022-01-31-054455.jpg)
Ingrediencie:
Piškóta (forma 24 x 40 cm)
- 4 vajcia
- 2/3 šálky cukru
- 1/2 šálky hladkej múky
- 3 polievkové lyžice kakaa
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
Pudingový krém:
- 200 g masla pri izbovej teplote
- 2 lyžice čokoládového krému Nutella
- 500 ml mlieka
- 3 polievkové lyžice zemiakovej múky
- 2 polievkové lyžice hladkej múky
- 3 polievkové lyžice cukru
Smotanový krém:
- 500 g vychladenej smotany 30%
- 2 polievkové lyžice práškového cukru
- 2 stužovače krému
Okrem toho:
- 1/2 pohára džemu z čiernych ríbezlí
- cca 21 kusov maslových sušienok
- cca 21 ks kakaových sušienok
Punč:
- 3/4 šálky uvarenej kávy
- 3 lyžice rumu
Postup:
- Oddeľte bielkoviny od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhú penu a za stáleho miešania pridávame po lyžiciach cukor.
- Po pridaní všetkého cukru pridajte žĺtok, stále šľahajte. Vypnite mixér.
- Suché suroviny preosejeme do vaječnej hmoty a jemne lyžicou premiešame, kým sa suroviny nespoja.
- Dno plechu s rozmermi 24×40 cm alebo podobne vystelieme papierom na pečenie. Cesto jemne vložte do formy a zarovnajte. Piškótu pečieme v rúre predhriatej na 170ºC asi 35 – 40 minút. Uvarte kávu a nechajte ju vychladnúť. Nakoniec zmiešame s rumom.
- Krém: Múku rozmiešajte v 3/4 šálke mlieka (ak sú hrudky, môžete použiť mixér). Zvyšné mlieko zahrejte s prídavkom cukru. Keď mlieko začne vrieť, pripravenú zmes zlejeme a prudko premiešame. Puding prikryjeme hliníkovou fóliou a necháme vychladnúť.
- Mäkké maslo rozmixujeme na hustú kašu. Za stáleho miešania po lyžiciach pridávame nutelu a vychladnutý puding.
- Piškótu namočíme punčom. Na piškótu rovnomerne rozotrieme puding. Poukladáme vrstvu svetlých sušienok, natrieme na tenko ríbezľovým džemom a prikryjeme vrstvou kakaových sušienok. Sušienky zľahka pritlačíme k pudingovej hmote.
- Vychladnutú smotanu vyšľaháme dotuha s práškovým cukrom a stužovačmi. Krém dáme na vrch torty. Tortu vložíme na noc do chladničky. Pred podávaním môžeme koláč posypať kakaom, sladkou práškovou čokoládou alebo strúhanou čokoládou.
Dobrú chuť 🙂
Zdieľajte aj s ostatnými :). Ďakujeme ❤
Leave a Reply