Potrebné suroviny:
- 1 kg batátov
- 200 ml 30% smotany
- 4 PL arašidového krému (pri izbovej teplote)
- 2 lyžice limetkovej šťavy
- 3 strúčiky cesnaku
- malá chilli paprička
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1/2 čajovej lyžičky korenia
- Petržlenová vňať na podávanie
Príprava:
- Smotanu som naliala do misky, pridala limetkovú šťavu, roztlačené strúčiky cesnaku, nadrobno nasekané chilli papričky, arašidový krém, ochutila soľou a korením a dôkladne premiešala.
- Bataty umyte, osušte, ošúpte a nakrájajte na tenké plátky.
- Zapekaciu misu vymastite trochou oleja. Na dno som položila vrstvu plátkov batátov, na ne som naliala dve polievkové lyžice pripravenej omáčky, prikryla som ich ďalšou vrstvou batátov, na ne som naliala ďalšiu porciu omáčky a tak ďalej, až kým som nespotrebovala všetky prísady.
- Pekáč som zakryla a vložila do rúry vyhriatej na 190 stupňov (horný a dolný ohrev). Piekla som pod pokrievkou 35 minút, potom som pokrievku odstránila a piekla ďalších 20 minút.
- Upečené batáty som vytiahla z rúry, posypala nasekanou petržlenovou vňaťou a hneď podávala.
Leave a Reply