Závitky s vlašskými orieškami a čokoládou – zvládne ich pripraviť každý a sú vážne perfektné!

Postup prípravy

Biely jogurt zahrejeme, aby bol vlažný. Do jogurtu rozdrobíme droždie, pridáme 2 čajové lyžičky cukru a posypeme ho jednou lyžicou múky. Necháme vzísť kvások.
Do väčšej misky preosejeme múku, pridáme 4 lyžice kr. cukru, soľ, rozpustené maslo, vajíčko, žĺtok a premiešame. Pridáme kvások a spracujeme guličku, ktorá sa nebude lepiť na steny misky.
V čistej miske ho potrieme olejom a necháme kysnúť zakryté fóliou alebo kuchynskou bavlnenú utierkou na teplom mieste.


Keď cesto narástlo, na pomúčenej pracovnej doske ho spracujeme do obdĺžnika, rozvaľkáme na tenký plát – cca 1 cm hrubý.
Cesto potrieme rozpustenou čokoládou alebo nutellou, posypeme ho mletými orieškami a nakrájame najprv na pásiky a potom na štvorčeky. Z cesta vyšlo cca 20 štvorčekov.


Pripravíme si plech, ktorý vymažeme olejom a každý štvorček zrolujeme. Uložíme na plech tesne k sebe. Vrch potrieme rozpusteným maslom alebo margarínom a necháme ich chvíľu kysnúť v plechu.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov do zlata. Po upečení plech vyberieme a necháme závitky vychladnúť. Vrch posypeme práškovým cukrom a podávame.

Zdroj: nejrecept.cz

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*