- Je to jednoduché, trochu časovo náročné na výrobu, ale stojí to za to! Veľkolepý dezert, s ktorým dosiahneme zaručený úspech
Ingrediencie
Na palacinky:
- 40 dkg polohr.múky
- 4 vajcia
- 3 dl sýtenej minerálnej vody
- 6 dl mlieka
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 1 štipka soli
- 2 lyžičky oleja na cesto + na pečenie
Plnenie:
- 1 balenie pudingového prášku s vanilkovou príchuťou
- 1 balenie pudingového prášku s čokoládovou príchuťou
- 1 balenie pudingového prášku s príchuťou punču
- 1 fľaša višňového kompótu (vykôstkované)
- 1 uvarená káva
- 7 lyžíc cukru
- 1 liter mlieka
- škorica podľa chuti
- Nutella alebo kakaový prášok podľa chuti
- 1 balenie detských sušienok alebo dlhých piškót
Príprava
- Vajcia vyšľahajte so štipkou soli a striedavo pridávajte múku a mlieko. Odstavíme na pol hodiny a občas premiešame. Pridáme minerálnu vodu a olej, premiešame a upečieme. Tortovú formu s priemerom 26 cm vyložte fóliou.
- Namočte detské sušienky do kávy. Potom naplňte formu!
- Uvarte vanilkový krém: v mlieku bez hrudiek rozmiešajte pudingový prášok a 3 lyžice cukru a priveďte do varu. Ešte horúci ho nalejte na sušienky.
- Palacinky naplňte Nutellou alebo kakaovým práškom a zrolujte. Preložte ich do tvaru slimáka a položte na krém, pričom postupujte zvonka dovnútra.
- Uvarte čokoládový puding: v mlieku bez hrudiek rozmiešajte pudingový prášok a 3 lyžice cukru a priveďte do varu. Ešte horúci nalejte na palacinky, potom na čokoládový puding poukladajte odkvapkané čerešne a posypte škoricou.
- Punčový puding uvaríme v 5 dl višňovej šťavy (ak jej máme málo, doplníme ju vodou) s 1,5 PL cukru a nalejeme na višne.
- Nechajte odstáť v chladničke 1 noc, na druhý deň ľahko nakrájajte!
Dobrú chuť!
Zdroj receptu: Szimonetta Zombor-Tóth
Leave a Reply