Zázračné palacinky: Toto je skutočne super recept!

  • Je to jednoduché, trochu časovo náročné na výrobu, ale stojí to za to! Veľkolepý dezert, s ktorým dosiahneme zaručený úspech
Ingrediencie
Na palacinky:
  • 40 dkg polohr.múky
  • 4 vajcia
  • 3 dl sýtenej minerálnej vody
  • 6 dl mlieka
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 1 štipka soli
  • 2 lyžičky oleja na cesto + na pečenie
Plnenie:
  • 1 balenie pudingového prášku s vanilkovou príchuťou
  • 1 balenie pudingového prášku s čokoládovou príchuťou
  • 1 balenie pudingového prášku s príchuťou punču
  • 1 fľaša višňového kompótu (vykôstkované)
  • 1 uvarená káva
  • 7 lyžíc cukru
  • 1 liter mlieka
  • škorica podľa chuti
  • Nutella alebo kakaový prášok podľa chuti
  • 1 balenie detských sušienok alebo dlhých piškót
Príprava
  1. Vajcia vyšľahajte so štipkou soli a striedavo pridávajte múku a mlieko. Odstavíme na pol hodiny a občas premiešame. Pridáme minerálnu vodu a olej, premiešame a upečieme. Tortovú formu s priemerom 26 cm vyložte fóliou.
  2. Namočte detské sušienky do kávy. Potom naplňte formu!
  3. Uvarte vanilkový krém: v mlieku bez hrudiek rozmiešajte pudingový prášok a 3 lyžice cukru a priveďte do varu. Ešte horúci ho nalejte na sušienky.
  4. Palacinky naplňte Nutellou alebo kakaovým práškom a zrolujte. Preložte ich do tvaru slimáka a položte na krém, pričom postupujte zvonka dovnútra.
  5. Uvarte čokoládový puding: v mlieku bez hrudiek rozmiešajte pudingový prášok a 3 lyžice cukru a priveďte do varu. Ešte horúci nalejte na palacinky, potom na čokoládový puding poukladajte odkvapkané čerešne a posypte škoricou.
  6. Punčový puding uvaríme v 5 dl višňovej šťavy (ak jej máme málo, doplníme ju vodou) s 1,5 PL cukru a nalejeme na višne.
  7. Nechajte odstáť v chladničke 1 noc, na druhý deň ľahko nakrájajte!
Dobrú chuť!

 

Zdroj receptu: Szimonetta Zombor-Tóth

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*