Ingrediencie na mrkvový koláč:
- Polohrubá múka 2 šálky (250 g)
- Strúhaná mrkva 2 šálky (350 g)
- Stredne veľké vajce 4
- Cukor 2/3 až 1 šálka. (v závislosti od požadovanej sladkosti)/(135 g až 200 g)
- Olej 2/3 šálky (150 ml)
- Vanilková esencia. 1 lyžička
- Prášok do pečiva. 1 a 1/2 lyžičky
- Sóda bikarbóna 1/2 lyžičky
- Môžete pridať aj škoricu alebo kardamón, prípadne sušené ovocie podľa chuti (je to však voliteľné).
Postup nájdete v priloženom videu:
Pečieme v predhriatej rúre na 165 °C 60 minút alebo kým špajľa zapichnutá do stredu nevyjde číra. Na vrch sa hodí k poleva zo smotanového syra. Je to dokonalá, najlepšia poleva, pokiaľ ide o textúru a chuť. Ľahko sa vyrába a možno ho skladovať v chladničke.
Budete potrebovať:
- Smotanový syr philadephia (226 g)
- Maslo (100 g)
- Práškoý cukor (2 až 3 šálky) v závislosti od požadovanej konzistencie
- Vanilkový extrakt 2 kvapky
- Ak ju chcete zjemniť, pridajte polievkovú lyžicu mlieka alebo smotany a šľahajte, kým nedosiahnete požadovanú konzistenciu.
Leave a Reply