Prísady:
- 5 ks. Zemiaky
- 100 g Maslo
- 5 Polievkových lyžíc parmezánu, nastrúhaný
- 1 Polievková lyžica kyslej smotany
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 polievkové lyžice petržlenovej vňate, nasekaná
Postup:
- Zemiaky umyte, rozpolte, vložte do hrnca a zalejte vodou. Varte, kým nie sú mäkké.
- Na cesnakovú nátierku rozmiešajte cesnak so zmäknutým maslom a dochuťte soľou a korením. Pridajte nastrúhaný parmezán a nasekanú petržlenovú vňať. Nakoniec ju dochuťte kyslou smotanou.
- Uvarené polovice zemiakov položte na plech vystlaný papierom na pečenie a potrite ich cesnakovou nátierkou.
- Pečte v rúre vyhriatej na 220 °C približne 10 – 15 minút.
Leave a Reply