Zemiaky s cesnakom, kyslou smotanou a parmezánom: 15 minút a máte hotovo!

Prísady:
  • 5 ks. Zemiaky
  • 100 g Maslo
  • 5 Polievkových lyžíc parmezánu, nastrúhaný
  • 1 Polievková lyžica kyslej smotany
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 polievkové lyžice petržlenovej vňate, nasekaná
Postup:
  1. Zemiaky umyte, rozpolte, vložte do hrnca a zalejte vodou. Varte, kým nie sú mäkké.
  2. Na cesnakovú nátierku rozmiešajte cesnak so zmäknutým maslom a dochuťte soľou a korením. Pridajte nastrúhaný parmezán a nasekanú petržlenovú vňať. Nakoniec ju dochuťte kyslou smotanou.
  3. Uvarené polovice zemiakov položte na plech vystlaný papierom na pečenie a potrite ich cesnakovou nátierkou.
  4. Pečte v rúre vyhriatej na 220 °C približne 10 – 15 minút.
DOBRÚ CHUŤ!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*