Zemiaky s cesnakom, kyslou smotanou a parmezánom: 15 minút a máte hotovo!

Prísady:
  • 5 ks. Zemiaky
  • 100 g Maslo
  • 5 Polievkových lyžíc parmezánu, nastrúhaný
  • 1 Polievková lyžica kyslej smotany
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3 polievkové lyžice petržlenovej vňate, nasekaná
Postup:
  1. Zemiaky umyte, rozpolte, vložte do hrnca a zalejte vodou. Varte, kým nie sú mäkké.
  2. Na cesnakovú nátierku rozmiešajte cesnak so zmäknutým maslom a dochuťte soľou a korením. Pridajte nastrúhaný parmezán a nasekanú petržlenovú vňať. Nakoniec ju dochuťte kyslou smotanou.
  3. Uvarené polovice zemiakov položte na plech vystlaný papierom na pečenie a potrite ich cesnakovou nátierkou.
  4. Pečte v rúre vyhriatej na 220 °C približne 10 – 15 minút.
DOBRÚ CHUŤ!
Written By
More from redakcia
8 domácich liekov od našich babičiek na rôzne ochorenia. Keby ich každý poznal, žili by sme oveľa lepšie a zdravšie!
Určite všetci poznáte aspoň jeden domáci liek na prechladnutie, bolesť hlavy alebo...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *