Ženský rozmar inak: Takto ho pečie moja mama.

  • Vychádza z receptu na Dámsky rozmar, potom sa zmení na čerešňový koláč a vrch je upečený do takej lahodnej chrumkavej konzistencie, že je taký aj po troch dňoch.
  • Ďalším podstatným rozdielom je, že cesto robí súčasne a nepečie ho vopred, preto je vrch hustý, karamelový a chrumkavý. Samozrejme, že to spôsobuje jej praskanie, ale mne sa to páči :).
Zloženie na cesto:
  • 25 g droždia
  • 2 dl mlieka
  • 150 g masla
  • 6 vaječných žĺtkov
  • 350 g hl. múky
  • 2 polievkové lyžice cukru
Na vrch:
  • 6 vaječných bielkov
  • 200 g práškového cukru
  • 500-700 g višní
  • 200 g nasekaných vlašských orechov
  • 2 polievkové lyžice cukru

Príprava:
  1. Droždie rozmiešajte vo vlažnom mlieku s cukrom. Múku zmiešajte s maslom a vymiešajte ju s ostatnými prísadami a pridajte žĺtky. Potom višne sceďte. Rúru predhrejte na 200-220 °C.
  2. Cesto posypte polovicou nasekaných vlašských orechov, rozložte naň višne, posypte dvoma lyžicami cukru a navrch nasypte zvyšné nasekané vlašské orechy.
  3. Bielka vyšľahajte s kvapkou alebo dvoma octu do peny, pridajte práškový cukor a šľahajte, kým nevznikne ľahká, tuhá pena. Rozotrite ju v hrubej vrstve na višne. Celé to vložte do horúcej rúry a pečte, kým sa na povrchu nevytvorí hnedá kôrka. Je to asi polhodina, treba sledovať.
  4. Táto dávka bola upečená na plechu s rozmermi 22×33 cm.
Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*