
- Vychádza z receptu na Dámsky rozmar, potom sa zmení na čerešňový koláč a vrch je upečený do takej lahodnej chrumkavej konzistencie, že je taký aj po troch dňoch.
- Ďalším podstatným rozdielom je, že cesto robí súčasne a nepečie ho vopred, preto je vrch hustý, karamelový a chrumkavý. Samozrejme, že to spôsobuje jej praskanie, ale mne sa to páči :).
Zloženie na cesto:
- 25 g droždia
- 2 dl mlieka
- 150 g masla
- 6 vaječných žĺtkov
- 350 g hl. múky
- 2 polievkové lyžice cukru
Na vrch:
- 6 vaječných bielkov
- 200 g práškového cukru
- 500-700 g višní
- 200 g nasekaných vlašských orechov
- 2 polievkové lyžice cukru
Príprava:
- Droždie rozmiešajte vo vlažnom mlieku s cukrom. Múku zmiešajte s maslom a vymiešajte ju s ostatnými prísadami a pridajte žĺtky. Potom višne sceďte. Rúru predhrejte na 200-220 °C.
- Cesto posypte polovicou nasekaných vlašských orechov, rozložte naň višne, posypte dvoma lyžicami cukru a navrch nasypte zvyšné nasekané vlašské orechy.
- Bielka vyšľahajte s kvapkou alebo dvoma octu do peny, pridajte práškový cukor a šľahajte, kým nevznikne ľahká, tuhá pena. Rozotrite ju v hrubej vrstve na višne. Celé to vložte do horúcej rúry a pečte, kým sa na povrchu nevytvorí hnedá kôrka. Je to asi polhodina, treba sledovať.
- Táto dávka bola upečená na plechu s rozmermi 22×33 cm.
Dobrú chuť!
Leave a Reply