INGREDIENCIE:
Na rezy:
275 g rozvaľkaného lístkového cesta
400 ml mlieka
40 g cukru
1 vrecúško vanilkového cukru
2 žĺtky
50 g masla
3 lyžice ríbezľovej marmelády
1 vrecúško vanilkového pudingového prášku
Na polevu:
50 g cukru múčka
1 lyžica citrónovej šťavy
1 lyžička rumu
Postup prípravy:
Puding pripravte podľa návodu na obale: dajte variť 2/3 mlieka a oba cukry. Vo zvyšnom mlieku rozšľahajte ako pudingový prášok, tak žĺtky, prilejte k velikému mlieku a za stáleho miešania povarte do zhustnutia.Na povrch pudingu pritlačte potravinársku fóliu a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu – nevytvorí sa tak škrupina. Puding potom metličkou alebo šľahačom poriadne vyšľahajte, aby v ňom neboli hrudky, a vmiešajte zmäknuté máslo.
Pokračovanie receptu na druhej stránke >
1 2
Leave a Reply