Žĺtkové rezy s rumovo-citrónovou polevou s bohatou plnkou – chutia neuveriteľne!

INGREDIENCIE:

Na rezy:

275 g rozvaľkaného lístkového cesta

400 ml mlieka

40 g cukru

1 vrecúško vanilkového cukru

2 žĺtky

50 g masla

3 lyžice ríbezľovej marmelády

1 vrecúško vanilkového pudingového prášku

Na polevu:

50 g cukru múčka

1 lyžica citrónovej šťavy

1 lyžička rumu

Postup prípravy:

Puding pripravte podľa návodu na obale: dajte variť 2/3 mlieka a oba cukry. Vo zvyšnom mlieku rozšľahajte ako pudingový prášok, tak žĺtky, prilejte k velikému mlieku a za stáleho miešania povarte do zhustnutia.Na povrch pudingu pritlačte potravinársku fóliu a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu – nevytvorí sa tak škrupina. Puding potom metličkou alebo šľahačom poriadne vyšľahajte, aby v ňom neboli hrudky, a vmiešajte zmäknuté máslo.

Pokračovanie receptu na druhej stránke >

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*