Plát lístkového cesta rozbaľte, aj s papierom rozstrihnite napoly, poriadne prepichajte vidličkou a obe časti pri 200 ° C upečte dozlatista. Trvá to asi 15 minút. Nechajte vychladnúť.Džem (najlepšie je výrazný a ľahko kyslastý, napr. ríbezľový alebo višňový) rozohrejte v kastróliku alebo mikrovlnke a potrite ním nerovnú stranu jedného plátu.
Druhý plát položte nerovnou stranou dole, navrch natrite pudingovým krémom a priklopte plátom s džemom (natretou stranou dovnútra). Zaťažte doskou a napríklad sáčkom múky a dajte aspoň na dve hodiny do chladničky zatuhnuť.
Zmiešajte cukor s citrónovou šťavou a rumom a vzniknutú polevu natrite na rezy. Pre hladšiu konzistenciu ju môžete krátko zahriať, len počítajte s tým, že potom rýchlejšie tuhne. Dajte opäť do chladu stuhnúť a potom ostrým nožom krájajte na jednotlivé rezy.
Leave a Reply