3 domáce spôsoby ako prečistiť cievy!

Nesprávne stravovanie a s ním súvisiaci nedostatok fyzickej aktivity ovplyvňuje naše zdravie, najmä srdcovo-cievny systém. Hoci cievy starnú hneď po narodení, tuk sa v nich začína ukladať vo veku 35 rokov, aj keď sa to môže stať aj skôr.

Všetko závisí od životného štýlu, genetickej predispozície a stravovania. Najviac ohrozené je srdce a cievy v mozgu. Tu je niekoľko spôsobov, ako vyčistiť krvné cievy od nahromadeného tuku.

Citrón a cesnak

Predpokladá sa, že príprava citróna a cesnaku je najlepší spôsob, ako vyčistiť cievy. Rozdrvte 4 strúčiky cesnaku so 4 stredne veľkými citrónmi. Potom kašu zalejte 3 litrami vriacej vody a nechajte 3 dni v chladničke.

Zmes preceďte a pite 50 ml 3x denne po dobu 40 dní. O tejto liečbe sa poraďte so svojím lekárom. Takéto čistenie by sa malo vykonávať raz ročne. Citrón a cesnak regulujú hladinu zlého cholesterolu v tele. Posilňujú aj steny ciev, vďaka čomu sú pružnejšie.

Mlieko a citrón

Citrón v kombinácii s odstredeným mliekom môže tiež vyčistiť krvné cievy, ale nemali by ste ich miešať dohromady. Vypite čerstvo vytlačenú šťavu z jedného citróna a potom vypite 1/3 litra mlieka 3x denne.

Kúru je potrebné aplikovať 3 týždne. Vyhnite sa mastným a spracovaným potravinám spolu s liečbou. Jedzte menej mäsa a viac čerstvého ovocia a zeleniny, aby ste si úplne prečistili cievy.

Valeriána a medová tinktúra

Na prípravu tinktúry potrebujete 20 g koreňa valeriány lekárskej a 100 ml 70% alkoholu. Bylinku zalejte alkoholom a odložte na 10 dní na tmavé miesto. Po tejto dobe treba tinktúru precediť.

Potom zmiešajte jednu polievkovú lyžicu tinktúry s dvoma polievkovými lyžicami citrónovej šťavy a tromi polievkovými lyžicami medu. Celé zalejeme 250 ml prevarenej, vychladnutej vody. Zmes necháme 5-6 dní.

Vezmite 30-40 kvapiek denne, 30 minút pred jedlom po dobu jedného mesiaca. Potom si urobte dvojtýždňovú prestávku a postup zopakujte.

Zdieľajte aj s ostatnými na Facebooku.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*