Určite ste to už počuli. Kašeľ je vraj prirodzenou súčasťou prechladnutia, chrípky alebo nádchy. Povedia vám, aby ste to vydržali a príliš sa tým nezaoberali.
Kašeľ však môže byť naozaj nepríjemný, najmä ak vás zastihne uprostred noci a znemožní vám dobre sa vyspať.
Máme pre vás dobré správy. Nemusíte čakať 7 dní, kým sa ho zbavíte. Jedným z najlepších prírodných liekov proti kašľu je cibuľa. Všeobecne sa odporúča pri problémoch s dýchaním a dýchacích problémoch. Surová cibuľa je veľmi účinná najmä pri kašli.
Vďaka flavonoidom a zlúčeninám síry je však výborným liekom aj na srdce, cholesterol, cukrovku či artritídu.
3 recepty z cibule na liečbu kašľa
Recept č. 1
Na prípravu prvého receptu budete potrebovať:
- 1/2 kg cibule
- 3 litre vody
Príprava:
- Cibuľu ošúpeme a nakrájame na 4 časti. Vložte ich do hrnca s vodou a priveďte do varu. Varte, kým sa neodparí polovica vody.
- Po uvarení nechajte vodu vychladnúť a potom ju sceďte.
- Pite jeden a pol šálky vývaru 2-krát denne. Môžete ho osladiť medom a ochutiť citrónom.
Recept č. 2
Na druhý recept budete potrebovať:
- 2 stredne veľké (najlepšie ekologické) jablká
- 2 stredne veľké cibule
- 14 vlašských orechov
Príprava:
- Cibuľu ošúpte a dobre umyte vodou. Potom ich nakrájajte na štvrtiny.
- Jablká tiež nakrájajte na štvrtiny a zmiešajte ich vlašskými orechmi.
- Všetky prísady dajte do hrnca s 3 litrami vody a priveďte ich do varu. Varte, kým sa neodparí polovica vody.
- Pite jednu šálku odvaru 3-krát denne. Podobne ako v predchádzajúcom recepte môžete pridať med a citrón.
Recept č. 3
Základom tohto bonusového receptu nie je na rozdiel od predchádzajúcich dvoch cibuľa, ale cesnak.
Na prípravu tohto receptu budete potrebovať:
- 3 až 4 strúčiky cesnaku
- 4 čajové lyžičky medu
Príprava
- Olúpte strúčiky cesnaku a rozdrvte ich najemno. Použite buď bežný lis na cesnak, alebo plátkovač a tupú stranu čepele veľkého noža.
- Rozdrvený cesnak a šťavu prelejte do šálky alebo malej nádoby. Nechajte odstáť 10 minút (počas tejto doby látky v cesnaku reagujú a vytvoria požadovaný alicín).
- Do pohára pridajte med a dobre premiešajte.
- Počas dňa konzumujte 1/4 čajovej lyžičky vzniknutej kaše každých 30 až 60 minút.
Leave a Reply