5 aromatických bylín, ktoré bojujú s nadúvaním a „zhadzujú“ aj problematické bruško.

Objavte obľúbené a aromatické bylinky, ktoré dokážu bojovať s nepríjemným nadúvaním a dodajú vám ploché brucho.

Nepríjemný pocit plynatosti v bruchu, známe nafukovanie, spôsobuje nepohodlie a zároveň takmer zdvojnásobuje obvod pása, vďaka čomu naše brucho vyzerá veľké a vedie nás k nechceným zmenám v šatníku.

Nadúvanie je jedným z najčastejších príznakov syndrómu dráždivého čreva, najčastejšej tráviacej poruchy postihujúcej dospelých v západnom svete.

Väčšina ľudí vie, ktoré potraviny im spôsobujú plynatosť a vyhýbajú sa im v snahe bojovať proti tomuto problému.

Ak je problém častý a narúša každodenný život postihnutého, odporúča sa navštíviť lekára a riadiť sa pokynmi, ktoré vám dá.

Tradične existujú bylinky, ktoré zmierňujú príznaky a „vyfukujú“ opuchnuté brucho. Tu sú návrhy od prírodného lekárnika, ktoré by ste mohli vyskúšať a začleniť do svojho celkového úsilia získať viac… ploché brucho.

Bylinky konzumujte vo forme odvaru – to znamená dať čajovú lyžičku bylinky do šálky vody a spolu povariť. Neprekračujte dve infúzie denne.

Mäta

Mäta pieporná (Mentha piperita) má tráviaci účinok a tradične sa používa na zmiernenie tráviacich problémov, vrátane príznakov syndrómu dráždivého čreva. Uvoľňuje črevo, zmierňuje bolesť a znižuje nadúvanie.

U mnohých východných národov sa jeho odvar podáva po jedle, pretože napomáha tráveniu a osviežuje dych. Spolu s harmančekom a anízom je často súčasťou bylinných zmesí do nápojov, ktoré podporujú trávenie.

Zimolez

Táto bylinka sa považuje za dobrú voľbu pre tých, ktorí často trpia tráviacimi ťažkosťami, mávajú bolesti žalúdka a majú pocit, že sa im žalúdok „chytá“, keď sú pod tlakom, majú stres a úzkosť.

Má citrónovú vôňu s tónmi mäty. Často sa tiež odporúča v boji proti stresu a nespavosti.

Aníz

Semená anízu pôsobia ako protikŕčové a mierne preháňadlo. Zmierňuje aj bolesti žalúdka.

Harmanček

Považuje sa za jednu z najužitočnejších liečivých rastlín s miernym pôsobením, ktoré sa odporúča každému. Po jedle, ktoré nám spôsobilo nafukovanie, je ideálnym odvarom na upokojenie pálenia záhy harmanček.

Okrem toho pôsobí aj mierne močopudne.

Potraviny, ktorým sa treba vyhnúť

Potraviny, ktoré spôsobujú nadúvanie, nie sú rovnaké pre každého, existujú však niektoré, ktoré vo všeobecnosti podporujú nadúvanie.

Musíme len zistiť, ktoré z nasledujúcich vecí nás otravujú a vyhnúť sa im, keď si plánujeme obliecť obtiahnutý outfit, ktorý zvýrazní naše bruško:

Šošovica, fazuľa, cícer, artičoky, špargľa, ružičkový kel, brokolica, karfiol, pór, paprika, hrášok, uhorky, cibuľa, sýtené nápoje, kukurica, celozrnné výrobky, mlieko, mäkký syr, zmrzlina, balené potraviny obsahujúce laktózu.

Je článok užitočný? Neváhajte sa oň podeliť aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*