Jej prínos pre organizmus je neoceniteľný!
Potrebujeme:
- 1 ks. cibuľa
- 3-4 kusy mrkvy
- 700 g tekvice
- 1 polievková lyžica olivový olej
- 1,5 l vývar
- soľ podľa chuti
Postup:
- Očistíme mrkvu a cibuľu, nakrájame na kocky. Odstránime kôru z tekvice, odstránime semienka, potom nakrájame na plátky
- Potrebujeme hrniec s dvojitým dnom do ktorého nalejeme olej. Orestujeme cibuľu do zlatista pridáme mrkvu a tekvicu. Dusíme zeleninu 5 minút, neustále miešame.
- Pridáme vývar, privedieme do varu a varíme zeleninu kým nezmäkne, asi 30 minút, pridáme soľ podľa chuti.
- Pripravenú polievku rozmixujeme do hladka ponorným mixérom.
- Pred podávaním ozdobíme a pridáme trochu smotany.
Leave a Reply