Ingrediencie:
- 1 čokoládový plát
- džem
- parížska šľahačka
- čokopoleva
Plát:
- 4 vajíčka
- 1 dcl vriacej vody
- 2 dcl krupic. cukru
- 1,5 dcl oleja
- 1 prášok do pečiva
- 4 dcl hladkej múky
- 3 lyžice kakaa
Parížska šľahačka:
- 5 dcl smotany na šľahanie
- 20 dkg čokolády
- 1 lyžica kakaa
Postup:
- Piškótu upečieme a potrieme džemom.
- Smotanu deň predtým zohrejeme trochu odoberieme a rozpustíme v nej kakao.Čokoládu nalámeme a rozpustíme v horúcej smotane do ktorej sme pridali rozmiešané kakao. Keď sa čokoláda rozpustí, odstavíme…nevaríme…necháme vychladnúť a dáme do chladničky…najlepšie cez noc.
- Na druhý deň vyšľaháme ako klasika šľahačku.
- Natrieme na korpus a uhladíme…polejeme čokoládovou polevou.
Leave a Reply