Božská PARÍŽSKA KOCKA: Jeden kúsok nikdy stačiť nebude!

Ingrediencie:

  • 1 čokoládový plát
  • džem
  • parížska šľahačka
  • čokopoleva

Plát:

  • 4 vajíčka
  • 1 dcl vriacej vody
  • 2 dcl krupic. cukru
  • 1,5 dcl oleja
  • 1 prášok do pečiva
  • 4 dcl hladkej múky
  • 3 lyžice kakaa

Parížska šľahačka:

  • 5 dcl smotany na šľahanie
  • 20 dkg čokolády
  • 1 lyžica kakaa

Postup:

  1. Piškótu upečieme a potrieme džemom.
  2. Smotanu deň predtým zohrejeme trochu odoberieme a rozpustíme v nej kakao.Čokoládu nalámeme a rozpustíme v horúcej smotane do ktorej sme pridali rozmiešané kakao. Keď sa čokoláda rozpustí, odstavíme…nevaríme…necháme vychladnúť a dáme do chladničky…najlepšie cez noc.
  3. Na druhý deň vyšľaháme ako klasika šľahačku.
  4. Natrieme na korpus a uhladíme…polejeme čokoládovou polevou.

Prajeme dobrú chuť:).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*