Keď sa povie Viedeň, väčšina z nás si vybaví tradičnú viedenskú tortu. Predmetom tohto receptu je ale príprava netradičného Viedenského zákusku s pomarančovým džúsom … zamilujete si ho!
Ingrediencie:
- 2 lyžice rumu
- 0.25 l pomarančový džús
Cesto:
- 250 g cukor
- 2 dl olej
- 4 ks vajcia
- 2 dl mlieko
- 0.5 balíčka prášok do pečiva
- 1 ks vanilkový cukor
- 300 g polohrubá múka
Náplň 1
- 6 lyžíc cukor
- 1 l pomarančový džús
- 80 g škrobová múčka
Náplň 2
- 125 g maslo
- 300 ml mlieko
- 3 lyžice cukor múčka
- 1 ks vanilkový cukor
- 1 ks vanilkový pudingový prášok
Na ozdobu:
- 1 balíček piškóty
- čokoládová poleva
Postup:
- Celé vajcia ušľaháme s cukrom do hustej peny. Vmiešame olej, mlieko a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vznikne dosť riedke cesto, ktoré nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme doružova pri 200 ° C asi 10 minút.
- Pripravíme si krém. Z džúsu, škrobovej múčky a cukru uvaríme hustú kašu, a ešte teplú nalejeme na vychladnutý plát cesta. Krém necháme vychladnúť.
- Zatiaľ si pripravíme druhý krém. Z mlieka, pudingového prášku a vanilkového cukru uvaríme puding. Maslo ušľaháme s cukrom a po častiach zašľaháme vlažný puding. Natrieme na vychladnutý 1. krém.
- Piškóty namáčame do džúsu zmiešaného s rumom a skladáme na múčnik. Nakoniec počakáme polevou. Viedenský zákusok necháme v chlade poriadne stuhnúť. Potom ho nakrájame a rozdelíme na tanieriky a môžeme servírovať.
Leave a Reply