
Budeme potrebovať:
- 1 bal. lístkové cesto
- 2 l mlieko
- 1/2 l voda
- 6 ks vajcia
- 6 lyžíc hladká múka
- 20 g kukuričný škrob
- 3 bal. vanilkový cukor
- 250 g kr. cukor
- 700 ml smotana na šľahanie
- 2 bal. smetafix
- práškový cukor na posypanie
Postup:
1. Lístkové cesto rozdelíme na polovicu a rozvaľkáme na tenký plát, ktorý preložíme na opačnú stranu plechu. Poprepichujeme vidličkou a upečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlatista.
2. Vodu, mlieko, žĺtka, vanilkový cukor, kr. cukor (200 g), múku a kukuričný škrob dôkladne vymiešame, ohrejeme a keď hmota začína vrieť za stáleho miešania uvaríme hustý puding.
3. Bielka vyšľaháme do tuhej peny spolu s 50 g cukru a opatrne vmiešame vareškou do hustého horúceho pudingu. Spojený krém navrstvíme na upečený plát lístkového cesta a pekne uhladíme. Dáme do chladničky na 15 minút a vyšľaháme šľahačku so stužovačom.
4. Šľahačku navrstvíme na vychladnutý žĺtkový krém a pekne uhladíme. Druhý plát lístkového cesta nakrájame na štvorčeky a poukladáme ich na šľahačku. Posypeme práškovým cukrom a podávame.
Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi na Facebooku :).
Leave a Reply