Domáci krémeš s vanilkovým pudingom a hriešne dobrou šľahačkou. Tento musíte vyskúšať!

Budeme potrebovať:
  • 1 bal. lístkové cesto
  • 2 l mlieko
  • 1/2 l voda
  • 6 ks vajcia
  • 6 lyžíc hladká múka
  • 20 g kukuričný škrob
  • 3 bal. vanilkový cukor
  • 250 g kr. cukor
  • 700 ml smotana na šľahanie
  • 2 bal. smetafix
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

1. Lístkové cesto rozdelíme na polovicu a rozvaľkáme na tenký plát, ktorý preložíme na opačnú stranu plechu. Poprepichujeme vidličkou a upečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov do zlatista.

2. Vodu, mlieko, žĺtka, vanilkový cukor, kr. cukor (200 g), múku a kukuričný škrob dôkladne vymiešame, ohrejeme a keď hmota začína vrieť za stáleho miešania uvaríme hustý puding.

3. Bielka vyšľaháme do tuhej peny spolu s 50 g cukru a opatrne vmiešame vareškou do hustého horúceho pudingu. Spojený krém navrstvíme na upečený plát lístkového cesta a pekne uhladíme. Dáme do chladničky na 15 minút a vyšľaháme šľahačku so stužovačom.

4. Šľahačku navrstvíme na vychladnutý žĺtkový krém a pekne uhladíme. Druhý plát lístkového cesta nakrájame na štvorčeky a poukladáme ich na šľahačku. Posypeme práškovým cukrom a podávame.

Zdieľajte tento super recept aj s vašimi priateľmi na Facebooku :).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*