Táto medicína vám poskytne najlepšiu detoxikáciu pečene: Potrebujete len kvalitné hrozienka!

Je dobre známe, že pečeň predstavuje tzv. biochemické laboratórium ľudského tela, kde prebiehajú zložitejšie procesy. Jednou z mnohých funkcií, ktoré pečeň vykonávajú, je detoxikácia. Nadmerný príjem liekov, nesprávna strava a niektoré bakteriálne a vírusové infekcie často zanechávajú závažné následky a predstavujú hrozbu pre dobré fungovanie pečene.

Pečeň (hepar) fungujú ako krvná továreň v tele. Pomáhajú organizmu posilňovať a stimulovať trávenie, čistiť krv a odstraňovať všetky toxíny a odpadové produkty, ktoré sa v nej nachádzajú. Podľa toho je jasné, že čistá pečeň dodáva telu zdravie, vitalitu, energiu, svieži vzhľad a dobrú náladu.

Očista pečene pomocou čierneho hrozna začína nasledujúcim postupom:

Najprv si vyberte vysoko kvalitné hrozienka. Uvedomte si, že dnes najkvalitnejšie hrozienka nie sú vždy k dispozícii v najbližšom obchode. Pri nákupe hrozienok sa vyvarujte výberu veľmi ľahkých a žltkastých hrozienok.

Jasne sfarbené hrozienka pochádzajú z úpravy oxidom siričitým alebo v lepšom prípade z dôvodu nevhodných procesov sušenia. Tiež si nevyberajte „žiariace“ hrozienka. Pravdepodobnosť, že boli tiež chemicky ošetrené, je veľmi vysoká.
Hrozienka vysokej kvality nie sú lesklé, pokrčené, ani príliš mäkké ani príliš tvrdé (podobne ako mäkká guma). Musí byť v celku a nepoškodené.

Dobré hrozienka musia byť tmavo alebo hnedo sfarbené. Existujú aj čierne hrozienka s modravým odtieňom, vyrobené dehydratáciou tmavších druhov viniča.

Bolo by ideálne, keby ste našli hrozienka spolu s ich malými stonkami, čo je jeden z hlavných indikátorov prirodzene produkovaných hrozienok. Akonáhle vyberiete tie najlepšie hrozienka bez chemikálií, môžete začať pripravovať nasledujúci recept, ktorý vám pomôže očistiť pečeň. Detoxikujte pečeň prípravou tohto receptu tradičnej indickej medicíny. Veď India patrí medzi tradičných producentov hrozienok, tak s nimi majú bohatú historickú skúsenosť.

Postup:
  1. Namočte pol šálky hrozienok do horúcej vody a nechajte ich 15 minút odpočívať, potom ich umyte.
  2. Umiestnite umyté hrozienka do šálky a naplňte šálku až po okraj prevarenou vodou ochladenou na izbovú teplotu. Hrozienka nechajte odpočívať 24 hodín (do druhého dňa).
  3. Nasledujúci deň, pred raňajkami, tekutinu vypite a hrozienka zjedzte.
  4. Potom si ešte na hodinu a pol ľahnite do postele (z tohto dôvodu odporúčame víkendový deň) a na pravú stranu brucha si dajte horúci obklad (alebo ešte lepšie fľašu s horúcou vodou).

Opakujte tento postup čistenia raz týždenne po dobu jedného mesiaca (tj raz týždenne počas mesiaca) a dvakrát ročne.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*