Bruschetta: Perfektné predjedlo, ktoré budete zbožňovať!

Ingrediencie:
PRVÝ SPÔSOB
  • krajčeky chleba
  • ricotta pane
  • olivový olej + maslo
  • cesnak
  • mladý špenát
  • parmezán
  • soľ a korenie

DRUHÝ SPÔSOB
  • plátky chleba
  • cesnak
  • olivový olej
  • pór
  • mladý špenát
  • soľ korenie
  • tučný syr
  • malé paradajky

Postup:

1.spôsob

  1. Chlieb nakrájame, opečieme a potrieme cesnakom…
  2. Na panvici na troche olivového oleja a masla zľahka orestujeme prelisovaný cesnak, pridáme mladý špenát, trochu podusíme (2-3 minúty) …
  3. Teraz chlebík natrieme trochou syra ricotta, natrieme špenátom, osolíme a podusíme, navrch dáme trochu strúhaného parmezánu a dáme na pár minút do veľmi horúcej rúry/grilovať.

Niekedy, v závislosti od toho, čo je v chladničke, dávam aj nakrájané šampiňóny, sušené paradajky atď.

2. spôsob

  1. V prvom rade si chlieb dobre opečieme a potrieme trochou cesnaku.
  2. Pór (bielu časť) dobre umyjeme, nakrájame a orestujeme na troche olivového oleja.
  3. Po piatich minútach pridáme prelisovaný cesnak a necháme cesnak trochu uvoľniť vôňu.
  4. Pridáme mladý špenát, miešame 4-5 minút a vmiešame rozdrobený syr feta. Osolíme a podusíme (pred pridaním soli vyskúšame).
  5. Teraz nadrobno poukladajte špenát na chlebík, pridajte nakrájané malé paradajky a podávajte 🙂

Netreba ho dávať do rúry!

Dobrú chuť! A ak sa Vám tento rýchly recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi:).

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*