Exotické hovädzie rolky: Jedlo, ktoré si získa aj priaznivcov tradičných sviatočných jedál!

Ingrediencie pre 4 osoby:
  • 8 hovädzích steakov nakrájaných na veľmi tenké plátky (alebo hovädzích filé)
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 lyžica hnedého cukru
  • 1 strúčik cesnaku
  • ½ lyžičky zázvoru
  • čierne korenie
  • 1 lyžička Podravky
  • 2 lyžice dezertného bieleho vína
  • 1-2 lyžice oleja na pečenie
Na plnenie:
  • 1-2 mrkvy
  • 1 červená paprika
  • 1 cuketa
  • 1 stonkový zeler
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 lyžička sezamových semienok
  • 1 lyžica nasekanej pažítky alebo koriandra

Postup:

1. Steaky nakrájajte veľmi natenko a zľahka naklepte, aby ste získali rovnakú hrúbku.

2. V miske zmiešame suroviny na marinádu, sójovú omáčku, hnedý cukor, prelisovaný cesnak, zázvor, čerstvo mleté ​​čierne korenie, Podravku a víno. Pridáme plátky mäsa a necháme v marináde aspoň 15 minút.

3. Mrkvu nakrájajte na tyčinky, papriku a cuketu na tyčinky rovnakej veľkosti a zeler nakrájajte šikmo na rovnakú veľkosť.

4. Vo veľkej panvici zohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridáme mrkvu, papriku, cuketu a zeler.

5. Krátko orestujeme za stáleho miešania, občas premiešame, aby zostal chrumkavý a mierne zmäkol (3-4 minúty). Pridajte trochu soli, korenia a nechajte vychladnúť.

6. Pripravte si jednu rolku naraz. Zeleninu (2 polievkové lyžice) položíme na plát mäsa, zvinieme a zaistíme špáradlom.

7. Väčšiu panvicu (alebo grilovaciu panvicu) rozohrejeme na strednom ohni a zľahka naolejujeme.

8. Rolky ukladáme švom nadol a pečieme do zlatista (2-3 minúty z každej strany).

Podávanie: Odstráňte špáradlá, posypte sezamom a pažítkou. Podávajte teplé.

Tip: Najjednoduchší spôsob, ako nakrájať rump steak na tenké steaky, je po očistení od mastnoty a kože ho čiastočne zmraziť. Čiastočne zmrazený steak ľahko nakrájate ostrým nožom na tenké plátky.

Dobrú chuť! ❤

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*