Ingrediencie:
PRVÝ SPÔSOB
- krajčeky chleba
- ricotta pane
- olivový olej + maslo
- cesnak
- mladý špenát
- parmezán
- soľ a korenie
DRUHÝ SPÔSOB
- plátky chleba
- cesnak
- olivový olej
- pór
- mladý špenát
- soľ korenie
- tučný syr
- malé paradajky
Postup:
1.spôsob
- Chlieb nakrájame, opečieme a potrieme cesnakom…
- Na panvici na troche olivového oleja a masla zľahka orestujeme prelisovaný cesnak, pridáme mladý špenát, trochu podusíme (2-3 minúty) …
- Teraz chlebík natrieme trochou syra ricotta, natrieme špenátom, osolíme a podusíme, navrch dáme trochu strúhaného parmezánu a dáme na pár minút do veľmi horúcej rúry/grilovať.
Niekedy, v závislosti od toho, čo je v chladničke, dávam aj nakrájané šampiňóny, sušené paradajky atď.
2. spôsob
- V prvom rade si chlieb dobre opečieme a potrieme trochou cesnaku.
- Pór (bielu časť) dobre umyjeme, nakrájame a orestujeme na troche olivového oleja.
- Po piatich minútach pridáme prelisovaný cesnak a necháme cesnak trochu uvoľniť vôňu.
- Pridáme mladý špenát, miešame 4-5 minút a vmiešame rozdrobený syr feta. Osolíme a podusíme (pred pridaním soli vyskúšame).
- Teraz nadrobno poukladajte špenát na chlebík, pridajte nakrájané malé paradajky a podávajte 🙂
Netreba ho dávať do rúry!
Dobrú chuť! A ak sa Vám tento rýchly recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi:).
Leave a Reply