Ingrediencie pre 4 osoby:
- 8 hovädzích steakov nakrájaných na veľmi tenké plátky (alebo hovädzích filé)
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 1 lyžica hnedého cukru
- 1 strúčik cesnaku
- ½ lyžičky zázvoru
- čierne korenie
- 1 lyžička Podravky
- 2 lyžice dezertného bieleho vína
- 1-2 lyžice oleja na pečenie
Na plnenie:
- 1-2 mrkvy
- 1 červená paprika
- 1 cuketa
- 1 stonkový zeler
- 2 lyžice olivového oleja
- soľ
- čierne korenie
- 1 lyžička sezamových semienok
- 1 lyžica nasekanej pažítky alebo koriandra
Postup:
1. Steaky nakrájajte veľmi natenko a zľahka naklepte, aby ste získali rovnakú hrúbku.
2. V miske zmiešame suroviny na marinádu, sójovú omáčku, hnedý cukor, prelisovaný cesnak, zázvor, čerstvo mleté čierne korenie, Podravku a víno. Pridáme plátky mäsa a necháme v marináde aspoň 15 minút.
3. Mrkvu nakrájajte na tyčinky, papriku a cuketu na tyčinky rovnakej veľkosti a zeler nakrájajte šikmo na rovnakú veľkosť.
4. Vo veľkej panvici zohrejte olivový olej na strednom ohni. Pridáme mrkvu, papriku, cuketu a zeler.
5. Krátko orestujeme za stáleho miešania, občas premiešame, aby zostal chrumkavý a mierne zmäkol (3-4 minúty). Pridajte trochu soli, korenia a nechajte vychladnúť.
6. Pripravte si jednu rolku naraz. Zeleninu (2 polievkové lyžice) položíme na plát mäsa, zvinieme a zaistíme špáradlom.
7. Väčšiu panvicu (alebo grilovaciu panvicu) rozohrejeme na strednom ohni a zľahka naolejujeme.
8. Rolky ukladáme švom nadol a pečieme do zlatista (2-3 minúty z každej strany).
Podávanie: Odstráňte špáradlá, posypte sezamom a pažítkou. Podávajte teplé.
Tip: Najjednoduchší spôsob, ako nakrájať rump steak na tenké steaky, je po očistení od mastnoty a kože ho čiastočne zmraziť. Čiastočne zmrazený steak ľahko nakrájate ostrým nožom na tenké plátky.
Dobrú chuť! ❤
Leave a Reply