Ingrediencie:
Plech 24×24 cm
Cesto:
- 3 šálky pšeničnej múky
- 0,5 šálky práškového cukru
- 120 g masla
- 2 vajcia
- 2 polievkové lyžice rozpusteného medu
- 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
Krém:
- 750 ml mlieka
- 2 vanilkové pudingy
- 2-3 lyžice cukru (ak chcete)
- 200 g masla
Karamelová plnka:
- 50 g mäkkého masla
- 0,5 plechovky karamelovej hmoty (200 g)
Postup:
1. Do misy dáme všetky suroviny na cesto a vypracujeme hladké jednotné cesto.
2. Cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti. Každú z nich položíme na plech vystlaný papierom a vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov C na cca 15-20 minút;
3. Pudingové prášky rozmiešame v pohári mlieka.
4. Zvyšok mlieka prevaríme s cukrom, za stáleho miešania vlejeme rozmiešané prášky a varíme, kým nevznikne hladký hustý puding.
5. Mäkké maslo vyšľaháme mixérom. Stále miešame, postupne pridávame vychladnutý puding. Vznikne hladký krém.
6. Hotový krém dáme na krehké pečivo a prikryjeme druhým plátom. Ľahko zatlačte a vložte koláč do chladničky;
7. Pripravte karamelový krém: Pridajte mäkké maslo a potom po častiach pridávajte karamelový krém. Miešajte do hladka;
8. Vrch torty potrieme karamelom a posypeme mandľovými lupienkami. Koláč dáme do chladničky – najlepšie cez noc.
Dobrú chuť!❤
Zdieľajte tento chutný koláč aj so svojími priateľmi na Facebooku :). Určite sa potešia.
Leave a Reply