Lahodná domáca zmrzlina z 3 ingrediencií s krémovou chuťou! Smotanová, ľahká a nádherne mliečna.
Smotanové zmrzliny ale často ako smotanové nechutia ani zďaleka.
Chuť na zmrzlinu Vás potom na čas prejde. Pustite sa preto s nami do prípravy tej najkrémovejšej zmrzliny.
Ingediencie:
- 3 vajcia
- 70 g cukru (alebo podľa Vášho uváženia)
- 300 ml 30% smotany
Postup:
- Oddelíme bielky od žĺtkov.
- Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pre tuhosť pridáme štipku soli.
- V inej mise si vymiešame žĺtky s cukrom.
- Vyšľaháme si smotanu.
- Zmiešajte smotanu, žĺtky s cukrom a pridajte opatrne sneh.
- Dajte do mrazničky. Ideálna doba tuhnutia je 5-6 hodiny. Počas tejto doby zmrzlinu párkrát vytiahnite a premiešajte. Vyhnete sa tak nepríjemnej, ľadovej drte bez chuti.
Leave a Reply