Ingrediencie na 2 korpusy s priemerom 20 cm:
- 150 g bielkov (bielka z 5 stredne veľkých vajec)
- štipka soli ( tá nebola v zábere vo videu)
- 8 g vanilkového cukru
- 80 g cukru
- 140 g mletých mandlí
Pečte pri teplote 175 stupňov Celzia horný, spodný režim bez ventilátora približne 25 minút.
Ingrediencie na krém:
- 5 žĺtkov (zo stredne veľkých vajec s celkovou hmotnosťou 80 g)
- 8 g vanilkového cukru alebo vanilkového extraktu
- 80 g cukru
- 100 ml smotany s obsahom tuku 10-30 % ( môžete použiť mlieko)
- 125 g masla
- v prípade potreby môžete koláč posypať práškovým cukrom
Postup je v priloženom videu:)
Prajeme dobrú chuť! Ak sa Vám tento super recept páči, podeľte sa oň aj s ostatnými na Facebooku :).
Leave a Reply