Ingrediencie
Korpus
- 6 vajec
- 2 polievkové lyžice nesladeného kakaového prášku
- 5 lyžíc hladkej múky
- 5 lyžíc cukru krupice
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1 dl čiernej kávy
Krém
- 4 dl mlieka
- 1 žĺtok
- 8 lyžíc cukru krupice
- 4 polievkové lyžice nesladeného kakaového prášku
- 4 polievkové lyžice hladkej múky
- 30 dkg masla
Poleva
- 22 dkg mliečnej čokolády
- pol polievkovej lyžice masla
Pracovný postup
Korpus
Oddeľte žĺtky od bielkov. Z bielkov a polovice dávky cukru ušľahajte tuhý sneh. Žĺtka vyšľahajte s druhou polovicou cukru do peny a pridajte k snehu.
Múku zmiešajte s kakaom as práškom do pečiva a pridajte do vaječnej peny. Zmes zľahka premiešajte a vlejte na plech vyložený papierom na pečenie. Rúru vyhrejte na 180°C a pečte asi 40 minút (podľa výkonu vášho spotrebiča).
Krém
Maslo vyšľahajte s polovicou dávky cukru do peny a vmiešajte kakaový prášok.
Mlieko nalejte do hrnca, zahrejte, pridajte druhú polovicu cukru, opatrne za stáleho miešania prisypávajte múku, nalejte žĺtok a varte opäť za stáleho miešania, kým zmes nezhustne.
Kašu nechajte úplne vychladnúť a zmiešajte s maslovokakaovou penou.
Dokončenie dezertu
Upečený, prechladnutý korpus rozrežte na tri diely a každý mierne navlhčite uvarenou kávou. Potom natrite krém a položte druhý plát, opäť krém a nakoniec posledný plát korpusu.
Povrch polejte čokoládovou polevou. Tú pripravíte rozpustením čokolády a masla vo vodnom kúpeli. Dezert nechajte najlepšie cez noc v chladničke a podávajte na druhý deň.
Dobrú chuť. Ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply