Bravčová krkovička v pivovej marináde: Toto musíte vyskúšať!

Ingrediencie:
Marinovať
  • 300 ml svetlého piva
  • 2 polievkové lyžice sušeného majoránu
  • 3 polievkové lyžice horčice
  • 1 lyžica soli
  • 1,5 lyžičky papriky
  • Cesnak podľa chuti
Ostatné zložky
  • 5 ks Bravčová krkovička plátky
  • 4 ks Zemiaky

Spôsob prípravy:
  1. Bravčovú krkovičku nakrájame na tenké plátky.
  2. Potom pripravte marinádu. Za týmto účelom zmiešajte v miske: horčicu, cesnak, majorán, korenie, soľ a svetlé pivo. Dôkladne premiešame.
  3. Do vzniknutej marinády vložíme plátky bravčovej krkovičky a misku s obsahom dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
  4. Medzitým nakrájajte zemiaky na plátky.
  5. Teraz striedavo ukladajte bravčovú krkovičku a plátky zemiakov.
  6. Keď je malá vežička na svojom mieste, zaistite celú vec pomocou špajlí. Potom pečieme bravčovú krkovičku prikrytú 40 minút (teplota 180 stupňov Celzia).

7. Odstráňte alobal a pečte ďalších 20 minút.

Dobrú chuť!👍👌😋
Zdieľajte tento super recept aj so svojimi priateľmi :). Určite sa potešia!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*