Suroviny
Na cesto:
- 3 ks vajcia
- 150 g cukor práškový
- 1 vrecko cukor vanilkový
- 5 PL olej rastlinný
- 5 PL voda horúca
- 150 g múka polohrubá
- 1 zarovnaná čajová lyžička kypriaci prášok do pečiva
- 1 vrecko zlatý klas – krémový prášok
- 1 vrchovatá čaj.lyžička kôry z citróna
- 10 kvapiek citrónová aróma
- štipka soli
Na ozdobenie:
- hrozienka na očká, alebo klinčeky
- 1 vrecko cukor vanilkový
Postup
- Na prípravu cesta vymiešame žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme olej a horúcu vodu. Elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme do peny. Múku zmiešame s práškom do pečiva, krémovým práškom zlatý klas a citrónovou kôrou. Pridáme do žĺtkovej peny. Do bielkov pridáme citrónovú arómu a štipku soli. Elektrickým ručným šľahačom ušľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame do cesta. Všetko jemne, ale dôkladne premiešame.
- Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej spodnej časti formy. Priklopíme vrchnú časť. Pečieme v predhriatej rúre (v elektrickej na 180 °C, v teplovzdušnej na 160 °C, v plynovej rúre stupeň 3) asi 40 minút.
- Po upečení necháme barančeka vychladnúť vo forme. Potom vyklopíme, hrozienka pritlačíme ako očká a barančeka pocukrujeme.
DOBRÚ CHUŤ!💗👩🍳
Leave a Reply