Veľkonočný baranček: Ozdobí každý sviatočný stôl!

Suroviny
Na cesto:
  • 3 ks vajcia
  • 150 g cukor práškový
  • 1 vrecko cukor vanilkový
  • 5 PL olej rastlinný
  • 5 PL voda horúca
  • 150 g múka polohrubá
  • 1 zarovnaná čajová lyžička kypriaci prášok do pečiva
  • 1 vrecko zlatý klas – krémový prášok
  • 1 vrchovatá čaj.lyžička kôry z citróna
  • 10 kvapiek citrónová aróma
  • štipka soli
Na ozdobenie:
  • hrozienka na očká, alebo klinčeky
  • 1 vrecko cukor vanilkový

Postup
  1. Na prípravu cesta vymiešame žĺtky s cukrom a vanilkovým cukrom, pridáme olej a horúcu vodu. Elektrickým ručným šľahačom vyšľaháme do peny. Múku zmiešame s práškom do pečiva, krémovým práškom zlatý klas a citrónovou kôrou. Pridáme do žĺtkovej peny. Do bielkov pridáme citrónovú arómu a štipku soli. Elektrickým ručným šľahačom ušľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame do cesta. Všetko jemne, ale dôkladne premiešame.
  2. Cesto nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej spodnej časti formy. Priklopíme vrchnú časť. Pečieme v predhriatej rúre (v elektrickej na 180 °C, v teplovzdušnej na 160 °C, v plynovej rúre stupeň 3) asi 40 minút.
  3. Po upečení necháme barančeka vychladnúť vo forme. Potom vyklopíme, hrozienka pritlačíme ako očká a barančeka pocukrujeme.
DOBRÚ CHUŤ!💗👩‍🍳

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*