Ingrediencie (na cca 14 laskoniek):
- 3 bielky
- 165 g cukru
- 50g cukor múčka
- 90 g strúhaného kokosu
Kokosová náplň:
- 1 vanilkový puding
- 250 ml mlieka
- 75 g zmäknutého masla
- práškový cukor podľa chuti
- 1 vanilkový cukor
- trošku rumu alebo rumovej arómy
- opražený kokos (dávam podľa chuti)
Karamelová náplň:
- 1 skaramelizované Salko
- 250 g zmäknutého masla
Postup:
- Bielky s cukrom šľaháme nad parou do tuhej peny cca 15 minút. Vyšľahaný sneh necháme mierne vychladnúť a potom doň zľahka primiešame práškový cukor a strúhaný kokos. Plech si vyložíme papierom na pečenie a zľahka potrieme maslom. Pomocou šablóny urobíme laskonky. Pečieme na 120 stupňov 15 minút, aby laskonky nabehli a potom znížime teplotu v rúre na 80 stupňov a necháme laskonky dosušiť pri otvorených dvierkach rúry 15-20 minút.
- Kokosová náplň: Z mlieka a pudingu uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme spolu s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom, nakoniec pridáme puding, opražený kokos, rum a poriadne prešľaháme. Pred plnením dáme krém aspoň na 2 hodiny chladiť do chladničky. Laskonky plníme pomocou zdobiaceho vrecka.
- Karamelová náplň: Najprv musíme skaramelizovať Salko (ak si chceme ušetriť čas, kúpime už skaramelizované Salko). Dáme ho do hrnca s vodou tak, aby plechovka bola úplne ponorená a varíme 3 hodiny. Počas varenia dolievame vodu. Potom plechovku vyberieme a necháme vychladnúť. Do vychladnutého Salka zašľaháme maslo a pomocou zdobiaceho vrecka plníme laskonky.
Prajeme príjemnú prípravu a dobrú chuť! 😋💕💕
Autor receptu: Tereza Klainová
Leave a Reply