Skvelé laskonky s karamelovou alebo kokosovou plnkou: Určite vyskúšajte!


Ingrediencie (na cca 14 laskoniek):
  • 3 bielky
  • 165 g cukru
  • 50g cukor múčka
  • 90 g strúhaného kokosu
Kokosová náplň:
  • 1 vanilkový puding
  • 250 ml mlieka
  • 75 g zmäknutého masla
  • práškový cukor podľa chuti
  • 1 vanilkový cukor
  • trošku rumu alebo rumovej arómy
  • opražený kokos (dávam podľa chuti)
Karamelová náplň:
  • 1 skaramelizované Salko
  • 250 g zmäknutého masla
Postup:
  1. Bielky s cukrom šľaháme nad parou do tuhej peny cca 15 minút. Vyšľahaný sneh necháme mierne vychladnúť a potom doň zľahka primiešame práškový cukor a strúhaný kokos. Plech si vyložíme papierom na pečenie a zľahka potrieme maslom. Pomocou šablóny urobíme laskonky. Pečieme na 120 stupňov 15 minút, aby laskonky nabehli a potom znížime teplotu v rúre na 80 stupňov a necháme laskonky dosušiť pri otvorených dvierkach rúry 15-20 minút.
  2. Kokosová náplň: Z mlieka a pudingu uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme spolu s práškovým cukrom a vanilkovým cukrom, nakoniec pridáme puding, opražený kokos, rum a poriadne prešľaháme. Pred plnením dáme krém aspoň na 2 hodiny chladiť do chladničky. Laskonky plníme pomocou zdobiaceho vrecka.
  3. Karamelová náplň: Najprv musíme skaramelizovať Salko (ak si chceme ušetriť čas, kúpime už skaramelizované Salko). Dáme ho do hrnca s vodou tak, aby plechovka bola úplne ponorená a varíme 3 hodiny. Počas varenia dolievame vodu. Potom plechovku vyberieme a necháme vychladnúť. Do vychladnutého Salka zašľaháme maslo a pomocou zdobiaceho vrecka plníme laskonky.
Prajeme príjemnú prípravu a dobrú chuť! 😋💕💕

 

Autor receptu: Tereza Klainová

Written By
More from redakcia
Krehký koláč s hruškami, ktorý si veľmi rýchlo obľúbite.
Zloženie: 5 vajec 200 g masla 1 šálka cukru 2 lyžičky vanilkového...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *