Budeme potrebovať:
Svetlé cesto:
- 6 ks bielky
- 6 lyžíc kr. cukor
- 6 lyžíc polohrubá múka
- 1 lyžica olej
- 1/2 bal. prášok do pečiva
Tmavé cesto:
- 6 ks žĺtky
- 6 lyžíc kr. cukor
- 6 lyžíc polohrubá múka
- 2 lyžice kakao
- 1 lyžica olej
- 100 ml mlieko
- 1/2 bal. prášok do pečiva
Na poliatie:
- 500 ml mlieko
- 5 lyžíc kr. cukor
Krém:
- 1 l mlieko
- 3 bal. čokoládový puding
- 10 lyžíc kr. cukor
- 250 g maslo
Ďalej:
- 500 ml smotana na šľahanie
- 100 g čokoláda
Postup:
- Bielky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne premiešame. Cesto lyžicami navrstvíme v kôpkach na papierom vyložený plech na pečenie o rozmere 34 x 40 cm.
- Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme mlieko, olej a nakoniec aj múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Tmavé cesto navrstvíme medzi biele kôpky a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov do zlatista.
- Upečené cesto polejeme mliekom, v ktorom sme rozpustili cukor.
- Krém: Klasicky uvaríme hustý čokoládový puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo mixérom vyšľaháme do peny a postupne pridávame po lyžiciach vychladnutý puding.
- Krém navrstvíme na cesto, pekne uhladíme a na vrch navrstvíme vyšľahanú šľahačku. Vrch ešte posypeme strúhanou čokoládou a necháme stuhnúť v chladničke.
Prajeme dobrú chuť a ak sa Vám tento recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi:).
Leave a Reply