Vynikajúci koláč Dalmantin: Čokoládový krém, šľahačka a navrchu strúhaná čokoláda, mňamka!

Budeme potrebovať:
Svetlé cesto:
  • 6 ks bielky
  • 6 lyžíc kr. cukor
  • 6 lyžíc polohrubá múka
  • 1 lyžica olej
  • 1/2 bal. prášok do pečiva
Tmavé cesto:
  • 6 ks žĺtky
  • 6 lyžíc kr. cukor
  • 6 lyžíc polohrubá múka
  • 2 lyžice kakao
  • 1 lyžica olej
  • 100 ml mlieko
  • 1/2 bal. prášok do pečiva
Na poliatie:
  • 500 ml mlieko
  • 5 lyžíc kr. cukor
Krém:
  • 1 l mlieko
  • 3 bal. čokoládový puding
  • 10 lyžíc kr. cukor
  • 250 g maslo
Ďalej:
  • 500 ml smotana na šľahanie
  • 100 g čokoláda

Postup:
  1. Bielky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a jemne premiešame. Cesto lyžicami navrstvíme v kôpkach na papierom vyložený plech na pečenie o rozmere 34 x 40 cm.
  2. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, pridáme mlieko, olej a nakoniec aj múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Tmavé cesto navrstvíme medzi biele kôpky a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov do zlatista.
  3. Upečené cesto polejeme mliekom, v ktorom sme rozpustili cukor.
  4. Krém: Klasicky uvaríme hustý čokoládový puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo mixérom vyšľaháme do peny a postupne pridávame po lyžiciach vychladnutý puding.
  5. Krém navrstvíme na cesto, pekne uhladíme a na vrch navrstvíme vyšľahanú šľahačku. Vrch ešte posypeme strúhanou čokoládou a necháme stuhnúť v chladničke.
Prajeme dobrú chuť a ak sa Vám tento recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi:).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*