Dokonalý koláčik s vanilkovým krémom: Každý si pochutná!

Ingrediencie:
  • 3 vajcia
  • 3/4 šálky cukru
  • 1 1/2 lyžičky octu
  • 1 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/3 šálky pšeničnej polohr. múky
  • 1/3 šálky zemiakovej múky
1.plnka:
  • 1 veľká fľaša mrkvovo-pomarančovej šťavy (liter)
  • 3 vanilkové pudingy
  • 6 lyžíc cukru
  • 1 kocka mäkkého masla (200 g)
2. plnka:
  • 500 ml smotany (36%)
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 500 g vanilkového syra
  • 1 pomarančové želé
Poleva:
  • 100 g tmavej čokolády
  • 5 – 6 lyžičiek hustej smotany

Postup:
  1. Cesto: Oddeľte žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ku koncu šľahania pridáme cukor. Žĺtky zmiešame s octom a jemne spojíme s penou. Zmiešajte múku s práškom do pečiva a pridajte k vajciam, miešajte mixérom pri nízkej rýchlosti. Plech na pečenie vymastíme maslom a vystelieme papierom na pečenie. Cesto vylejeme na pripravený plech a pečieme 20-30 minút pri 180 stupňoch. Najlepšie po 20 minútach paličkou skontrolovať, či je piškóta už suchá. Upečenú vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
  2. Kubická hmotnosť: Sceďte polovicu džúsu a vmiešajte pudingy a cukor. Zvyšnú šťavu prevaríme a keď začne vrieť, pridáme puding. Varte ako bežný puding do hladka. Takto pripravený puding necháme až do úplného vychladnutia. Keď je puding studený, mixérom rozmixujeme maslo (musí byť mäkké, aby v hmote neboli hrudky) a po lyžičkách pridávame puding, pričom stále miešame na vysokých otáčkach. Pripravenú hmotu dáme na cesto a dáme do chladničky asi na hodinu, kým dáme druhú hmotu, aby sa nezmiešali.
  3. Krémová hmota: Želé rozotrite v pohári horúcej vody a nechajte vychladnúť. Smotanu vyšľaháme dotuha a na záver pridáme cukor. Do smotany pridáme vanilkový syr a premiešame. Do hmoty nalejeme studené želé a miešame mixérom len pri nízkych otáčkach, kým nezískame homogénnu hmotu. Hmotu vylejeme na cesto a opäť dáme na cca 2 hodiny do chladničky, aby nová hmota stuhla.
  4. Poleva: Keď posledná hmota stuhne, môžeme si pripraviť polevu. Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a spolu so smotanou ju rozpustíme vo vodnom kúpeli. Spôsob nanášania glazúry je na nás. Koláč dáme späť do chladničky, tentoraz je najlepšie na celú noc.
DOBRÚ CHUŤ!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*