Dokonalý koláčik s vanilkovým krémom: Každý si pochutná!

Ingrediencie:
  • 3 vajcia
  • 3/4 šálky cukru
  • 1 1/2 lyžičky octu
  • 1 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/3 šálky pšeničnej polohr. múky
  • 1/3 šálky zemiakovej múky
1.plnka:
  • 1 veľká fľaša mrkvovo-pomarančovej šťavy (liter)
  • 3 vanilkové pudingy
  • 6 lyžíc cukru
  • 1 kocka mäkkého masla (200 g)
2. plnka:
  • 500 ml smotany (36%)
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 500 g vanilkového syra
  • 1 pomarančové želé
Poleva:
  • 100 g tmavej čokolády
  • 5 – 6 lyžičiek hustej smotany

Postup:
  1. Cesto: Oddeľte žĺtky od bielkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ku koncu šľahania pridáme cukor. Žĺtky zmiešame s octom a jemne spojíme s penou. Zmiešajte múku s práškom do pečiva a pridajte k vajciam, miešajte mixérom pri nízkej rýchlosti. Plech na pečenie vymastíme maslom a vystelieme papierom na pečenie. Cesto vylejeme na pripravený plech a pečieme 20-30 minút pri 180 stupňoch. Najlepšie po 20 minútach paličkou skontrolovať, či je piškóta už suchá. Upečenú vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
  2. Kubická hmotnosť: Sceďte polovicu džúsu a vmiešajte pudingy a cukor. Zvyšnú šťavu prevaríme a keď začne vrieť, pridáme puding. Varte ako bežný puding do hladka. Takto pripravený puding necháme až do úplného vychladnutia. Keď je puding studený, mixérom rozmixujeme maslo (musí byť mäkké, aby v hmote neboli hrudky) a po lyžičkách pridávame puding, pričom stále miešame na vysokých otáčkach. Pripravenú hmotu dáme na cesto a dáme do chladničky asi na hodinu, kým dáme druhú hmotu, aby sa nezmiešali.
  3. Krémová hmota: Želé rozotrite v pohári horúcej vody a nechajte vychladnúť. Smotanu vyšľaháme dotuha a na záver pridáme cukor. Do smotany pridáme vanilkový syr a premiešame. Do hmoty nalejeme studené želé a miešame mixérom len pri nízkych otáčkach, kým nezískame homogénnu hmotu. Hmotu vylejeme na cesto a opäť dáme na cca 2 hodiny do chladničky, aby nová hmota stuhla.
  4. Poleva: Keď posledná hmota stuhne, môžeme si pripraviť polevu. Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a spolu so smotanou ju rozpustíme vo vodnom kúpeli. Spôsob nanášania glazúry je na nás. Koláč dáme späť do chladničky, tentoraz je najlepšie na celú noc.
DOBRÚ CHUŤ!

Written By
More from redakcia
Perfektný, univerzálny krém do všetkých dobrôt, ktoré budete pripravovať!
Východiskový krém: Maslový  250g masla 4 žĺtky 1 šálka kryštálového cukru 1...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *