Ingrediencie:
- približne 0,5 kg miešanej zeleniny na francúzsky šalát
- 2 veľké poháre kyslej smotany
- 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
- soľ
- korenie
- 5 vajec
- 20 g jedlej želatíny
- 5 polievkových lyžíc majonézy
Príprava:
- Zeleninovú zmes uvarte v osolenej vode. Vajcia uvarte natvrdo a ošúpte ich. Zmiešajte kyslú smotanu s majonézou, citrónovou šťavou, soľou a korením podľa chuti. Nedochucujte hojne, aby výsledný pokrm nebol príliš slaný.
- Do približne 1-1,5 dl vriacej vody pridajte želatínu a na miernom ohni ju za stáleho miešania rozpustite. Nechajte vychladnúť. Po vychladnutí pridajte do majonézového základu a dôkladne premiešajte. Vmiešajte zeleninovú zmes. Formu vyložte potravinárskou fóliou tak, aby presahoval na oboch stranách.
- Na dno rozotrite polovicu francúzskeho dresingu, naň poukladajte vajíčka v jednom rade a potom ich prikryte druhou polovicou dresingu. Okraje fólie preložte zo všetkých strán.
- Poklepte formou o stôl, aby sa forma rovnomerne naplnila. Nechajte v chladničke odstáť aspoň 5 hodín, lepšie však cez noc.
- Na druhý deň vyklopte na tanier, odstráňte fóliu a ozdobte červenou paprikou a lístkami petržlenu.
Dobrú chuť!
Leave a Reply