Francúzsky srnčí chrbát: Budete potrebovať dvojitú porciu!

Ingrediencie:
  • približne 0,5 kg miešanej zeleniny na francúzsky šalát
  • 2 veľké poháre kyslej smotany
  • 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
  • soľ
  • korenie
  • 5 vajec
  • 20 g jedlej želatíny
  • 5 polievkových lyžíc majonézy

Príprava:
  1. Zeleninovú zmes uvarte v osolenej vode. Vajcia uvarte natvrdo a ošúpte ich. Zmiešajte kyslú smotanu s majonézou, citrónovou šťavou, soľou a korením podľa chuti. Nedochucujte hojne, aby výsledný pokrm nebol príliš slaný.
  2. Do približne 1-1,5 dl vriacej vody pridajte želatínu a na miernom ohni ju za stáleho miešania rozpustite. Nechajte vychladnúť. Po vychladnutí pridajte do majonézového základu a dôkladne premiešajte. Vmiešajte zeleninovú zmes. Formu vyložte potravinárskou fóliou tak, aby presahoval na oboch stranách.
  3. Na dno rozotrite polovicu francúzskeho dresingu, naň poukladajte vajíčka v jednom rade a potom ich prikryte druhou polovicou dresingu. Okraje fólie preložte zo všetkých strán.
  4. Poklepte formou o stôl, aby sa forma rovnomerne naplnila. Nechajte v chladničke odstáť aspoň 5 hodín, lepšie však cez noc.
  5. Na druhý deň vyklopte na tanier, odstráňte fóliu a ozdobte červenou paprikou a lístkami petržlenu.
Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*