Potrebujeme:
- približne 1 kg zemiakov
- 400 g mletého bravčového alebo hovädzieho mäsa
- 1 plechovka nakrájaných paradajok bez kože
- 3 vajcia
- 150 ml mäsového vývaru
- 150 g žltého syra
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- olej na vyprážanie
- korenie: soľ, korenie, bobkový list, sladká paprika
- 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
Postup:
- Vajcia uvarte natvrdo. Nastrúhajte syr. Zemiaky umyte, ošúpte a nakrájajte na plátky. Potom ich osušte na papierovej utierke a opečte na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista (môžete ich opekať v niekoľkých dávkach, aby sa lepšie opekali).
- Cibuľu a cesnak ošúpeme, nakrájame nadrobno a osmažíme na olivovom oleji. Keď cibuľa zosklovatie, pridáme mleté mäso a mierne osmažíme. K opečenému mäsu pridajte scedené paradajky a korenie a všetko duste asi 20 minút.
- Pekáč vymastite tukom, na dno dajte jednu vrstvu zemiakov, posypte soľou a korením. Na zemiaky položíme vrstvu mäsa a posypeme 1/3 žltého syra. Na mäso položte na plátky nakrájané vajcia uvarené natvrdo. Na vajcia položte druhú vrstvu zemiakov. Pridajte štipku soli a korenia a prilejte vývar.
- Vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov na približne 30 minút. 10 minút pred koncom pečenia posypte nákyp zvyškom syra.
Leave a Reply