NÁKYP S MLETÝM MÄSOM A ZEMIAKMI: Lahodný obed pre celú rodinu!

Potrebujeme:
  • približne 1 kg zemiakov
  • 400 g mletého bravčového alebo hovädzieho mäsa
  • 1 plechovka nakrájaných paradajok bez kože
  • 3 vajcia
  • 150 ml mäsového vývaru
  • 150 g žltého syra
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • olej na vyprážanie
  • korenie: soľ, korenie, bobkový list, sladká paprika
  • 1 PL nasekanej petržlenovej vňate

Postup:
  1. Vajcia uvarte natvrdo. Nastrúhajte syr. Zemiaky umyte, ošúpte a nakrájajte na plátky. Potom ich osušte na papierovej utierke a opečte na rozpálenom oleji z oboch strán dozlatista (môžete ich opekať v niekoľkých dávkach, aby sa lepšie opekali).
  2. Cibuľu a cesnak ošúpeme, nakrájame nadrobno a osmažíme na olivovom oleji. Keď cibuľa zosklovatie, pridáme mleté mäso a mierne osmažíme. K opečenému mäsu pridajte scedené paradajky a korenie a všetko duste asi 20 minút.
  3. Pekáč vymastite tukom, na dno dajte jednu vrstvu zemiakov, posypte soľou a korením. Na zemiaky položíme vrstvu mäsa a posypeme 1/3 žltého syra. Na mäso položte na plátky nakrájané vajcia uvarené natvrdo. Na vajcia položte druhú vrstvu zemiakov. Pridajte štipku soli a korenia a prilejte vývar.
  4. Vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov na približne 30 minút. 10 minút pred koncom pečenia posypte nákyp zvyškom syra.
Prajeme dobrú chuť! A ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojou rodinou.
Written By
More from redakcia
Úžasný jablkový koláč s čokoládou a kyslou smotanou: U nás doma vždy zmizne ako blesk!
Potrebujeme: 4-5 veľkých jabĺk 2,5 šálky polohrubej múky 1 šálka kryštálového cukru...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *