Je známy aj ako prírodné antibiotikum, pretože má taký silný účinok, že keď sa zje nalačno, môže byť liekom na mnohé ochorenia. Posilňuje telo a nemá žiadne vedľajšie účinky. Štúdie o cesnaku priniesli otázku, prečo je účinnejší, keď sa konzumuje nalačno.
- Baktérie sú ráno oveľa slabšie, a preto sa nemôžu brániť “útoku” cesnaku.
“Cesnak obsahuje zlúčeniny síry, z ktorých najúčinnejší je alicín. Ak ho pravidelne zaraďujete do svojho jedálnička, znižuje krvný tlak, znižuje hladinu cholesterolu, má antimikrobiálne účinky, posilňuje imunitný systém a zabraňuje prechladnutiu,” tvrdia odborníci.
- Cesnak stimuluje trávenie a tým, že podporuje odkašliavanie, do určitej miery znižuje aj negatívne účinky fajčenia.
- Považuje sa tiež za najsilnejší prírodný detoxikačný prostriedok, ktorý zbavuje telo červov a parazitov a pomáha predchádzať chorobám, ako je týfus, depresia, cukrovka a niektoré druhy rakoviny.
- Samozrejme, že cesnak je najzdravší surový, ale ak ho nemáte radi pre jeho silný zápach, môžete ho užívať vo forme prášku alebo kapsúl.
Odborníci na výživu tvrdia, že najlepším spôsobom aktivácie živín je rozdrviť ho. Nepríjemný zápach sa dá mierne znížiť odstránením vnútornej časti klíčkov pred konzumáciou alebo pečením v hliníkovej fólii po dobu 10-15 minút pred konzumáciou.
Pripravte a spotrebujte túto zmes, aby ste si zabezpečili dobrý krvný obeh!
Do misky vložte 400 gramov cesnaku a zalejte pol litrom jablčného vína. Nechajte stáť 15 dní pri izbovej teplote na svetlom mieste a každý deň pretrepte. Potom ho preceďte a užívajte 20-20 kvapiek dvakrát denne rozpustených v malom množstve vody.
Leave a Reply