Ingrediencie:
- 4 veľké listy bielej kapusty
- ½ kg mletého mäsa
- 10 dkg bielej ryže
- 2 cibule
- soľ
- korenie
- majoránka
- tymián
- 2-3 lyžice oleja
Postup:
- Kapustné listy som sparila vo vriacej vode, odrezala som im nerv a osušila ich.
- Ryžu uvaríme v osolenej vode asi 10 minút, potom ju scedíme.
- Cibuľu som nakrájala na kocky a orestovala na oleji.
- Mleté mäso som dala do misy, pridala som osmaženú cibuľu a olej, na ktorom sa smažila, ryžu, ochutila soľou, korením, majoránom a tymianom a premiešala.
- Kapustné listy som usporiadala do štvorca (2×2 listy) tak, aby sa prekrývali, do stredu som dala mäsovú a ryžovú plnku a zvinula som.
- Roládu som vložila do zapekacej misy vymastenej olejom, prikryla ju a vložila do rúry vyhriatej na 180 stupňov (ohrievanie hore-dole) na 1 hodinu.
Leave a Reply