Tento vanilkový krém chutí ako lahodná zmrzlina, no perfektne drží tvar, zákusok zjemní a dodá mu báječnú chuť. Pripraviť ho je veľmi ľahké a zvládnu to aj úplné začiatočníčky v kuchyni.
Vraví sa, že tie najjednoduchšie veci sú tie najlepšie. A toto je presne ten prípad.
Budete potrebovať:
- 500 g kyslej smotany
- 180 g kryštálového cukru
- 1 ČL citrónovej kôry
- 2 vajíčka
- 3 PL hladkej múky
- 250 g masla
- 1 balíček vanilkového cukru
- štipka drvenej vanilky, alebo vanilkového prášku
Postup prípravy:
- Maslo nechajte zmäknúť na izbovú teplotu. Zmiešajte kyslú smotanu, vajcia a oba druhy cukru, pomaly pridajte múku, citrónovú kôru a vanilku.
- Zmes umiestnite nad vodný kúpeľ a za stáleho miešania čakajte, kým krém celkom nezhustne. Keď je maslo zmäknuté a zmes už dostatočne zhustla, pridajte do nej po kúskoch maslo a vymiešajte ručným mixérom.
Leave a Reply