Zloženie:
- 5 tenkých plátov cesta na štrúdlu alebo lístkového cesta
- 500 g varených kuracích pŕs (alebo šunky)
- 2 cibule
- syr
- 4 vajcia
- 3 polievkové lyžice majonézy (alebo domácej majonézy)
- 1 polievková lyžica kečupu
- 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
- soľ
Príprava:
- Kuracie prsia varte 15 minút vo vriacej vode posypanej trochou soli. Nechajte ich vychladnúť vo vývare a potom nakrájajte na pásiky.
- Cibuľu ošúpte, nakrájajte na tenké plátky a opečte na panvici. Nastrúhajte syr. V miske zmiešajte kuracie mäso, cibuľu a syr.
- Pekáč vymastite olejom. Polovicu štrúdľového plátu alebo lístkového vložte do formy na pečenie, okraje nechajte vonku.
- Zvyšný plát rozrežte na 4 časti, na každý okraj dajte časť plnky a zrolujte. Rolky pevne urovnajte na panvici.
- Vajcia šľahajte s majonézou, kým nevznikne homogénna hmota. Zmes nalejte do formy na pečenie, aby sa rolky pokryli. Celé to prikryte previsnutou vrstvou štrúdle. Majonézu zmiešajte s kečupom a zmes rozotrite na vrch.
- Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C približne 30 minút.
Leave a Reply