Prísady:
- 1 čajová lyžička masla na potretie pergamenového papiera
- 60 g polohr. múky
- 30 g kakaového prášku + extra na posypanie pergamenového papiera
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky soli
- 1 čajová lyžička instantnej kávy v prášku
- 4 vajcia, stredne veľké
- 130 g kryštálového cukru
- 2 polievkové lyžice slnečnicového oleja
Na náplň
- 340 g čokoládových praliniek
- 200 g chladenej smotany 35%
Spôsob prípravy
- Rúru predhrejte na 180 °C s ventilátorom.
- Dno obdĺžnikovej formy na pečenie s rozmermi 30 × 40 cm vyložte pergamenovým papierom.
- Pergamenový papier potrite maslom a posypte kakaovým práškom.
- V miske zmiešajte lyžicou múku, kakaový prášok, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ a kávu.
- V miske elektrického mixéra šľahajte vajcia a cukor metličkou pri vysokých otáčkach 3 – 4 minúty, až kým nebudú svetlé a nadýchané.
Znížte rýchlosť na strednú a pridajte slnečnicový olej. - Niekoľko sekúnd miešajte a po častiach pridávajte suchú zmes, pričom pokračujte v miešaní niekoľko sekúnd, kým zmes nebude jednotná. Odstráňte misu z mixéra a zmes vylejte do formy. Povrch urovnajte stierkou a pečte 12 minút. Potom vyberte z rúry.
- Čistý pergamenový papier posypte kakaovým práškom. Piškótu preklopte na pergamenový papier a odstráňte kúsok pergamenu, na ktorom ste piškótu piekli.
Ešte teplé piškótové cesto zrolujte aby sa vytvorila roláda. - Roládu odložíme na bok, aby vychladla.
- Na náplň: Čokoládové pralinky vložte do misky. Preneste misku na hrniec s vriacou vodou, uistite sa, že sa dno misky nedotýka vody a zahrievajte pralinky, kým sa úplne nerozpustia.
- Do misy mixéra pridajte smotanu a šľahajte ju pri vysokých otáčkach 3-4 minúty, kým nezhustne a nevyšľahá sa. Vyberte misu z mixéra. Do misky s rozpustenými pralinkami nalejte šľahačku a dbajte na to, aby pralinky neboli príliš horúce. Šľahačku krúživými pohybmi jemne premiešajte s pralinkami, kým nevznikne hladká pena.
- Penu prelož na 2 hodiny do chladničky, kým sa nevychladí. Potom naneste na roládu a znovu zrolujte.
Leave a Reply