Máte radi Nutellu? Pripravte si poctivú, domácu!

  • Urobte si vlastnú– poctivú, orieškovú, bez palmového oleja a zbytočných éčok. Je skvelá na pečive, na prípravu dezertov aj ako krém do všetkých možných druhov koláčov. 🙂
Ingrediencie
  • 1 hrnček lieskových orechov
  • 2 hrnčeky mlieka
  • 2 hrnčeky krupicového cukru
  • 2 vajcia
  • 3 lyžice holandského kakaa
  • 4 lyžice hladkej múky
  • 1 lyžica masla
  • štipka vanilky
Postup
  1. Oriešky chvíľku restujeme na panvici, dokiaľ nebudú pekne voňať a potom ich pomocou mixéra rozmixujte do hladkej hmoty.
  2. Začnite ohrievať mlieko. V miske rozšľahajte vajcia s cukrom, pridajte kakao, múku, maslo, namleté orechy a vanilku. Dobre premiešajte a pomaly vlejte do mlieka, akonáhle bude horúce.
  3. Za občasného miešania varte do zhustnutia. Pokiaľ nie je konzistencia dostatočne hladká, môžete zmes ešte dať do mixéra a vymixovat do hladka. Hotovou nutellou naplňte poháre a dobre uzavrite. Skladujte v chlade.
DOBRÚ CHUŤ!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*