Viaceré zložky, ktoré sa nachádzajú v spracovaných potravinách, môžu mať mimoriadne toxický účinok na ľudské zdravie a môžu spôsobiť vážne zdravotné problémy. V dnešnom článku uvádzame zoznam najtoxickejších potravín, ktoré máte doma v kuchyni bez toho, aby ste o tom vedeli.
Muškátový oriešok
Muškátový oriešok má halucinogénne účinky. Už 5,5 gramu môže spôsobiť kŕče a 8 gramov môže dokonca vyvolať záchvat. A na vznik psychózy stačí jeden muškátový oriešok denne.
Rebarbora
Listy rebarbory sú veľmi jedovaté, pretože sú plné kyseliny šťaveľovej, ktorá môže spôsobiť tvorbu obličkových kameňov. Konzumácia malého množstva môže spôsobiť vážne zdravotné problémy, ale konzumácia 5 kg tejto rastliny už môže byť smrteľná.
Zemiaky
Zemiaky so zelenou šupkou sú mimoriadne jedovaté. Tieto zemiaky a ich klíčky obsahujú glykoalkaloidy, ktoré môžu spôsobiť hnačku, kómu a dokonca smrť.
Tuniak
Tuniak je vysoko toxická potravina, pretože obsahuje ortuť. Ak sa ortuť dostane do mozgu, môže spôsobiť vážne poškodenie. Podľa Úradu pre kontrolu potravín a liečiv by sa ženy a deti mali úplne vyhnúť konzumácii tuniaka.
Mandle
Existujú dva druhy mandlí: sladké a horké. Horké mandle obsahujú kyanovodík a konzumácia 7 z 10 orechov môže u dospelých spôsobiť vážne zdravotné problémy a u detí dokonca smrť.
Leave a Reply